GRATIS FRAKT OVER 1 000kr - RASK LEVERING - GRATIS RETUR - INGEN SKJULTE AVGIFTER

Hjem / hallbarhetsarbete

Bærekraftsarbeidet hos Chevalier

Vår drivkraft er naturen og alle skapningene som lever der. Vår ambisjon er å legge til rette for at mennesker skal komme seg ut i naturen, jakte og trives.

Vår tilnærming er å tilby gjennomtenkte kvalitetsprodukter som vi tror vil inspirere flere til å bruke den fantastiske naturen mange har tilgang til. Ikke bare én gang, men kanskje til og med som en livsstil. Vi behandler alle dyr med respekt og har en bevisst tilnærming til jakt som skal sikre at bestanden av ville dyr bevares også for kommende generasjoner. Vi er klar over at produksjon og salg påvirker miljøet negativt. Derfor jobber vi hele tiden med å minimere miljøpåvirkningen og utnytte alle ressurser på best mulig måter. Kvalitet, mot og ekthet kjennetegner alt vi gjør – også vårt bærekraftsarbeid, som vi integrerer i alle våre beslutninger.

Produktet

Produktet er kjernen i virksomheten vår. På idé- og designstadiet tas det mange beslutninger som har stor betydning for produktets miljøpåvirkning under produksjon, men også senere når det tas i bruk. Vi tror på kvalitet. Våre produkter er tilpasset spesifikke brukere og har en tidløs design som gjør dem til favorittplagg som varer i mange år.

Produktutvikling tar tid. Idé skal bli til skisse, som igjen blir til prototyper vi tester og evaluerer. Vi forhaster oss ikke når vi utvikler produkter, alle produkter skal ha et formål.

Kjemikalier

Vi jobber tett med våre materialleverandører, både når det gjelder kvalitet og funksjon, og når det gjelder bruk av kjemikalier. For oss er det et minstekrav at produktene våre etterlever gjeldende lover og regler på markedene hvor de selges. Er det kjent at visse kjemikalier påvirker helse og/eller miljøet negativt, skal behovet for å bruke kjemikaliene vurderes og i størst mulig utstrekning skiftes ut eller fjernes fra produksjonen. Vi jobber for eksempel med å fase ut PFAS-stoffer i våre vannavvisende plagg. Ytterplaggene våre må ha en vannavvisende funksjon for at regn skal prelle av, og for at plaggenes lave vekt og fleksibilitet skal bevares, slik at brukeren opplever en høy grad av komfort selv i regnvær. Vi har skiftet impregnering i de fleste av våre produkter, og vi jobber intensivt for å nå målet om at alle våre impregneringer skal være PFAS-frie senest i 2023.

Vi reduserer forbruket av råvarer – vi jobber hele tiden for å minimere miljøpåvirkningen vår, og ressursbruk er en viktig komponent i dette arbeidet. Vi øker blant annet vår bruk av resirkulerte materialer i produktene våre. Mye av polyesteren vi bruker, er resirkulert. Vi leter hele tiden etter nye materialer som har en lavere ressurspåvirkning, både fra et råvareperspektiv, men også når det gjelder produksjonsprosesser som er mindre ressurskrevende.

Klesproduksjon genererer store mengder avfall. Vi er i tett dialog med våre klesprodusenter om hvordan vi kan minimere avfallsmengden. Det er viktig å se på avfallsmaterialer som en ressurs og forsøke å finne bruksområder for dem. Elemore og Dovre er eksempler på produkter som er laget av materialer som har blitt til overs.

Produksjon

Å velge skikkelig dyktige klesprodusenter som samarbeidspartnere er utrolig viktig for at vi skal oppnå ønsket produktkvalitet og en bærekraftig produksjon. Vi jobber tett med en håndfull klesprodusenter i Asia og Europa. Flere av dem har vi samarbeidet med i mange, mange år.

Code of conduct

Våre samarbeidspartnere har signert våre retningslinjer for etisk atferd. Vi legger stor vekt på etterlevelse av arbeidsvilkår, og at våre samarbeidspartnere deler vår målsetning om å redusere miljøpåvirkningen mest mulig. Innsatsen slutter ikke ved signering. Det er et kontinuerlig arbeid som omfatter både samfunnsmessige og miljørelaterte utfordringer tilknyttet tekstilproduksjon.

Vedlikehold og reparasjon

For at et produkt skal holde lenge er det viktig å pleie det riktig. Vask – Ikke vask plagget med mindre det virkelig trengs. Maskinvask sliter på klærne og er ressurskrevende. I mange tilfeller er det nok å lufte plagget eller bare vaske den delen av plagget som har blitt skittent. Følg vår veiledning om klespleie for råd om vask.

Reparasjon

Vi lager produkter av god kvalitet som skal holde lenge, men noen ganger skjer det uhell. Det kan bli hull i stoffet, en knapp kan falle av eller glidelåsen bli kranglete. Vi ønsker ikke at våre plagg skal kastes av den grunn, så her får du et par tips.

Stoffet

En gnist havner feil og lager hull i plagget. Med en reparasjonslapp og lim fikser du kjapt hullet og kan bruke plagget videre. Slike lapper føres av flere velassorterte jakt- og villmarksbutikker. Hvis dere vil og har mulighet til å sy i stoffet, er dere velkomne til å kontakte oss på hello@chevalier.se

Knapper og tilbehør

Av og til er uhellet ute, og plutselig mangler plagget en knapp. Skjortene våre er utstyrt med en reserveknapp, enten på innsiden av knappestolpen eller på etiketten med rengjøringsanvisninger på skjortens innside. Finn fram nål og tråd, og sy på plass den nye knappen. Trenger du en ekstra knapp eller annet tilbehør, for eksempel spenner, kan du ta kontakt på hello@chevalier.se

Glidelås

Etter lang tids bruk og slitasje kan glidelåsen bli litt kranglete. Som regel skyldes det at glideren har blitt utslitt eller på annen måte gått i stykker. Ofte er det lett å reparere glidelåsen ved hjelp av ZlideOn. ZlideOn er en ny glider som enkelt klikkes på plass, slik at du ikke trenger å skifte ut hele glidelåsen. Du kan kjøpe ZlideOnher

Vi i Chevalier har fokus på bærekraft hver eneste dag, og vi jobber hele tiden med å forbedre oss. Utviklingen går stadig framover, og vi jobber hele tiden med å ta enda flere viktige steg i riktig retning.

Chevalier er en del av Open Air Group. Les mer om vårt bærekraftsarbeid i Open Air Groups bærekraftsrapport fra 2022

Bærekraftsrapport 2022

Bærekraftsrapport 2021