GRATIS FRAKT OVER 1 000kr - RASK LEVERING - GRATIS RETUR - INGEN SKJULTE AVGIFTER

cover image

Jaktsett

Et godt jaktsett er verdsatt av mange uavhengig av jakttype. Vi har flere solide jaktutstyr å velge mellom. Husk at du kanskje trenger mer enn ett sett med jaktklær for årets forskjellige jakter og årstider.

Jaktsett i høy kvalitet. 

Mange velger å kjøpe jaktklær som et sett fordi man da vet at jakke og bukse er tilpasset samme vær og temperatur. Skal du for eksempel ha en skikkelig varm jaktdress til vintersesongen, er det smart å kjøpe en jaktdress som har jakke og bukse med polstring som er godt balansert mot hverandre for å få en best mulig friluftsopplevelse.

Hva bør du huske på når du kjøper et jaktsett?

1) Hvilken type jakt skal jaktsettet brukes til. Trenger du et set som er stille eller er det viktigere at du holder deg  tørr selv om det er skikkelig dårlig vær. Trenger du varselfarge på plaggene eller trenger du å blende skikkelig inn. Dette er viktig å få med før vedtak slik at jaktstedet er tilpasset den spesifikke jakten og forholdene plaggene skal brukes til.

2) Hvilke funksjoner vil du ha. Jaktsetten kan ha ulike funksjoner som vindtetthet, vanntetthet, ventilasjon, seat flap, støvelkrok, rygglomme, hette og så videre. Se nøye på hvordan settet er utstyrt for å sikre at du får de funksjonene som passer for deg, din type jakt, årstid og klima.

3) Størrelse og passform. Sørg for at jaktsettet ditt er ergonomisk utformet slik at du får maksimal bevegelighet. Pass også på at du har riktig størrelse slik at du har mulighet til å være akkurat så mobil som du ønsker og trenger å være for akkurat den type jakt du skal drive med. Et overdimensjonert sett blir humpete og hemmer bevegelsesevnen og et for stramt sett gjør at du ikke kan være så mobil som du vil.

Finnes det jaktet tilpasset alle temperaturer og vær?

Ja, jaktsett fra Chevalier er tilgjengelig for de fleste værtyper.

- Ønsker du et vindtett og vanntett jaktsett kan du velge mellom en rekke skjellsett eller polstret,

– Ønsker du en high-vis funksjon kan du velge enten med hel oransje jakke eller med oransje detaljer

- Ønsker du et varmt stell finnes det både kraftig polstret varme vinterstell samt lettere polstret jaktstell som holder deg varm under passjakten.

Hvordan holder du best varmen i et jaktsett?

Du kan velge ett av to prinsipper for å holde varmen:

– Kanskje foretrekker du å ha en varm og behagelig polstring innebygd i jaktsettet ditt slik at du vet sikkert at du holder deg varm når du bruker dette jaktsettet. Da er det bare å velge hvor varm polstringen er og hvilke andre funksjoner du ønsker på jaktterrenget. Skal det være et vintersett trengs en tyngre polstring, kanskje opptil 200 g i jakken.

– Eller kler du deg etter lag på lag-prinsippet og da fungerer det best med et skjellstativ som ytterste lag og så ulike mellomlag som holder på varmen. Mellomlag kan være av forskjellige typer alt fra ull til fleece eller polstrede plagg. Det finnes også hele, lett polstrede, jaktreoler som fungerer utmerket som et varmende mellomlag.

Kan du bruke samme jaktsett hele året?

Mange foretrekker å ha et varmt stell og et skjellsett. Men det er fullt mulig å bruke skjellsett hele året om du supplerer etter lag på lag-prinsippet med polstrede produkter eller andre varme plagg i for eksempel ull. Det er viktig å også vurdere buksens mellomlag slik at du holder deg varm nok på beina og ryggen i den kalde årstiden.

Alle våre jaktdresser for jakt er testet av jegere under tøffe forhold og i lang ti